fredag 30. desember 2011

SP og SV støtter tyrkisk bombing av smuglere

Smuglerforsvar? | Foto: forsvaret.no
Nyheten om at tyrkiske jagerfly torsdag morgen bombet kurdiske dieselsmuglere spredde seg raskt i verdens nyhetskanaler. Tyrkiske myndigheter har senere uttalt at de trodde de drepte menneskene var terrorister fra PKK. Det bryr ikke SP og SV seg om, som støtter aksjonen fullt ut.

- Som i Tyrkia, er det også i Norge et stort problem med smugling. Særlig ser Senterpartiet smugling av matvarer som ei utfordring for det norske samfunnet, der norske matvarer sjølvsagt skal være eneste alternativ. Bombing ser ut til å være et effektivt tiltak, så for å forsvare norske bønder ser vi gjerne på en løsning med samarbeid mellom tollvesenet og luftforsvaret, sier en talsmann fra Senterpartiet.

Regjeringspartneren SV er også interessert i å finne en løsning som kan gagne norske myndigheter i krigen mot smuglere.

- Vi ser slettes ikke bort ifra at smugling av bensin og diesel også kan bli interessant i Norge fremover, særlig hvis vi får prisene opp på det nivået vi ønsker oss, og da må vi være klare for å forsvare oss mot kriminelle kapitalister. SV er ikke et parti som støtter bombing prinsipielt sett, men noen ganger er det nødvendig med drastiske tiltak, sier et regjeringsmedlem fra SV.

Grøten har forsøkt å få en kommentar fra luftforsvaret, men har ikke kommet gjennom på telefon.